Pokémon Go-maker werkt aan communicatieapp voor spelers

Pokémon Go-maker werkt aan communicatieapp voor spelers

Niantic werkt aan een losstaande app voor spelers van hun games, waaronder Pokémon Go, waarmee ze met andere spelers kunnen communiceren.

De app heet Campfire en toont op een echte kaart onder andere gyms en actieve raids in de buurt van spelers. Daarbij kan er met andere spelers gechat worden en kan men live diens locatie delen met vrienden. De app werkt ook samen met andere Niantic-games, zoals Ingress.

In Pokémon Go zelf zitten geen noemenswaardige communicatiemogelijkheden. Veel spelers maken gebruik van andere apps of sites, zoals Discord of Reddit, om contact te onderhouden of af te spreken, maar logischerwijs ziet Niantic dat liever in een app van het bedrijf zelf gebeuren. Daarbij is het waarschijnlijk dat Niantic hoopt dat met Campfire ook hun andere games populairder worden.

Campfire moet ergens in de zomer uitgerold worden, al is nog niet bekend wanneer precies.

Pokémon Go

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dus een soort van Whatsapp.... Maar dan toch weer niet. Of je uiteindelijk nou Whatsapp gebruikt en steeds moet wisselen tussen de twee apps of "Campfire" en steeds moet wisselen tussen de twee apps maakt niet uit. Leuk dat ze iets proberen maar in hoeverre heeft het meerwaarde ten opzichte van andere communicatie apps? De map kan je zien als je wisselt tussen de apps dus voor de overige functies kun je gewoon gebruik maken van Whatsapp (of andere soortgelijke communicatie apps). [quote]maar logischerwijs ziet Niantic dat liever in een app van het bedrijf zelf gebeuren.[/quote] Zodat ze mee kunnen kijken en informatie kunnen inwinnen om die vervolgens door te verkopen aan derden?

0
test

@Ricje Zoals ik het begrepen heb zal dit uiteindelijk in de Pokemon Go app zelf zitten: Campfire is live in Ingress and coming soon to all Niantic experiences, giving our community a new tool to discover the joy of real-world gameplay, meetups, and events, and to provide a way for people to discover new creations designed to make the real-world a more magical and entertaining place. nianticlabs.com/blog/lightshipsummit/

0
test

@Ryme Hier was mijn reactie op gebaseerd: [quote]Niantic werkt aan een losstaande app[/quote] Overigens even op Google gekeken en lijkt een nieuwe social media-achtige app te gaan worden. Zal waarschijnlijk integratie krijgen in Ingress en Pokemon Go maar los kunnen functioneren zonder de andere apps aan te moeten hebben.

0
test

@Ricje ik vind de chat in ghostbusters gewoon effectief... gewoon in de app roepen of iemand zin heeft om er 1 mee te doen ipv andere apps... zeker niantic apps ( zowel iphone als android) hebben er last van dat als je beide open heb staan .. plots 1 van de 2 opnieuw herstart ( pikmin & pogo bijv)

0

Aanbevolen voor jou