Pokémon Go krijgt gesponsorde PokeStops | Gamer.nl

Pokémon Go krijgt gesponsorde PokeStops | Gamer.nl

Niantic gaat in de toekomst samenwerken met bedrijven om gesponsorde locaties in Pokémon Go te verwerken.

Momenteel kunnen spelers Pokéballs en andere handige voorwerpen ophalen bij virtuele PokéStops, waarvan de locaties willekeurig zijn, of geïmporteerd uit Niantics soortgelijke game, Ingre . In de toekomst komen daar ook gesponsorde locaties bij, zo meldt de New York Times. Niantic heeft namelijk deals gesloten met andere bedrijven om gesponsorde content aan te bieden in Pokémon Go.

Om welke sponsors het gaat, wil Niantic nog niet bekendmaken. Een van de eerste kandidaten zou mogelijk McDonald's kunnen zijn. Een Australische student bekeek namelijk de code van Pokémon Go en vond daar meerdere naamsvermeldingen van de Amerikaanse fastfoodketen. Een Reddit-gebruiker vond daarna ook een afbeelding van het logo van het bedrijf in de code.

Het is goed mogelijk dat er naast McDonald's meer commerciële locaties in Pokémon Go verschijnen. Aangezien de applicatie gratis is, moet Niantic gebruikmaken van een ander verdienstmodel. De game bevat bijvoorbeeld al microtransacties. Deze zijn echter niet verplicht om te gebruiken om progre ie te boeken.

Tevens zou de toevoeging van gesponsorde locaties een veelvoorkomend probleem met de applicatie kunnen oplo en. Veel gebruikers die buiten de randstad wonen, kampen namelijk met het probleem dat er te weinig PokéStops en Gyms in hun buurt te vinden zijn.

Pokémon Go wordt momenteel nog uitgerold binnen Europa, maar is middels een omweg te downloaden in Nederland.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou