Pokémon Go krijgt exclusieve AR-modus op iOS | Gamer.nl

Pokémon Go krijgt exclusieve AR-modus op iOS | Gamer.nl

Pokémon Go-spelers die iOS gebruiken krijgen deze week een exclusieve AR-modus.

Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat het met een exclusieve AR-modus komt voor Pokémon Go. Deze week nog verschijnt er een update die de augmented reality-functie met ARKit op iOS-toestellen.

De nieuwe functie heet AR+ en werkt met de ARKit-technologie van Apples iOS 11. In Pokémon Go zit al een AR-functie, maar hierbij blijven de Pokémon niet op een vaste plek staan. Door de nieuwe update zullen Pokémon op een vaste positie staan en wordt de grootte realistischer geprojecteerd, zo komt een Snorlex groter in beeld dan een Rattata en zweven lucht-Pokémon boven de grond.

Door AR+ krijgen spelers door de Expert Handler Bonus extra XP en Stardust wanneer zij dicht bij een Pokémon komen voordat ze ´m proberen te vangen. Als dit te snel gebeurd begint er een rode meter vol te lopen en te knipperen en kan de Pokémon ontsnappen. Verder kunnen verschillende Pokémon zich verstoppen in gras en moeten spelers deze eerst proberen te vinden door erop te klikken.

Of de AR+ functie in de toekomst ook beschikbaar gaat worden voor Android-apparaten is nog niks bekend. Vooralsnog kunnen Pokémon Go-spelers met iOS 11-toestellen.

Eerder deze maand voegde Niantic ook een speciaal nieuw dynamisch weersysteem toe aan Pokémon Go. Hierdoor kunnen spelers als het bijvoorbeeld regent extra water-Pokémon tegenkomen en krijgen water, elektrische en bug-types extra bonu en met aanvallen. Spelers krijgen nu ook een waarschuwing als het gevaarlijk weer is, alleen waren hier wel wat problemen mee.

Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou