Pokémon Go in Nederland uitgesteld door serverproblemen | Gamer.nl

Pokémon Go in Nederland uitgesteld door serverproblemen | Gamer.nl

De smartphone-game Pokémon Go zal later naar Nederland komen dan verwacht, omdat de servers in het buitenland overbelast zijn. style="background-color: initial;">Dat vertelt de John Hanke, CEO van ontwikkelaar Niantic, aan Business Insider. </span></p>

Eerder deze week werd Pokémon Go uitgebracht in een aantal landen waaronder de Verenigde Staten en Australië. Hoewel een Nederlandse introductiedatum nog niet bekend is gemaakt, had de ontwikkelaar voorgenomen het spel zo spoedig mogelijk wereldwijd uit te brengen.

Het spel bleek bij de introductie in de eerste groep landen populairder dan verwacht, aldus Hanke. "Terwijl we de servercapaciteit uitbreiden, is de internationale uitrol naar landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Nederland uitgesteld", vertelt de Niantic-CEO.

Tijdens gamebeurs E3 zeiden de ontwikkelaars dat het spel in elk geval voor eind juli uit zou komen, omdat dan een bijbehorende armband verkocht zal worden. Of de game voor die tijd alsnog in Nederland verschijnt, heeft Hanke niet gezegd.

Omweg
Hoewel de game nog niet officieel in Nederland is verschenen, hebben veel spelers hem alsnog geïnstalleerd. Op iOS kan dit door een buitenlands App Store-account te maken, terwijl op Android een APK-bestand gedownload kan worden.

Het aandeel van Nintendo steeg door het succes van Pokémon Go.

Door NUtech

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou