'Pokémon Go heeft meer dan 5 miljard dollar in omzet opgeleverd'

'Pokémon Go heeft meer dan 5 miljard dollar in omzet opgeleverd'

De populaire mobiele game Pokémon Go zou inmiddels meer dan vijf miljard dollar in omzet hebben gedraaid.

Die informatie claimt Sensor Tower te hebben getrokken uit hun eigen data. De game, die sinds vandaag vijf jaar bestaat, is er qua omzet alleen maar populairder op geworden: in 2020 is er 1,3 miljard dollar aan omzet gedraaid, een stijging van 41 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in de eerste helft van dit jaar draait het spel beter dan ooit, zo valt uit onderstaande grafiek te leiden.

Pokémon Go is volgens Sensor Tower al ongeveer 632 miljoen keer gedownload. Het spel is het populairst in de Verenigde Staten, waar het 115,5 miljoen keer is gedownload. Ongeveer 77 procent van alle downloads vinden via Google Play plaats - de rest van de downloads zijn via de App Store gedaan.

Later deze maand wordt het jaarlijkse Go Fest-gehouden. Daarna is het de bedoeling dat diverse bonussen die worden gegeven in verband met de coronapandemie teruggedraaid worden in het spel.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Daarna is het de bedoeling dat diverse bonussen die worden gegeven in verband met de coronapandemie teruggedraaid worden in het spel. en daarom lopen er petities nu om de bonus ( grote cirkel om bij een gym te komen) remote invite-raid systeem gewoon live te laten.. en de mogelijkheid om je "ongebruikte normale raidpassen" om te zetten in remote raid passen.

0

Aanbevolen voor jou