Nieuws
Pokemon go

Pokémon Go-fans ontevreden over Legendary Raid Battles

Volgens spelers is Mewtwo vangen zo lastig dat het niet leuk meer is

Geschreven door Eline Oosterloo op
Op de subreddit van Pokémon Go spreken spelers hun onvrede uit over Legendary Battle Raids. Dit is naar aanleiding van de introductie van Exclusive Raid Battles voor het vangen van Mewtwo.

Op de subreddit van Pokémon Go klagen spelers over de pas aangekondigde Exclusive Battle Raids en Legendary Battle Raids in het algemeen. Deze raids zijn namelijk te schaars en het is lastig om andere spelers op tijd bij elkaar te verzamelen om de Raid Battles te doen. Daarbij is de kans om een legendarische Pokémon te vangen klein. Door de introductie van Exclusive Raid Battles is het vangen van Mewtwo, die onlangs verschenen is, nog lastiger dan het vangen van de andere legendarische pokémon.

Zo kunnen mensen die in afgelegen plekken wonen, buiten de grote Pokémon Go-steden, zelden profiteren van raids, aangezien daar weinig gyms aanwezig zijn. Daarnaast is het vangen van de legendarische pokémon wanneer spelers aanwezig zijn bij de juiste gyms niet gemakkelijk, vooral niet gezien veel spelers nog lag ondervinden tijdens Raid Battles, wat tot veel frustratie leidt.

Articuno, Zapdos en Moltres hebben een catch rate van maximaal 23.59% per premier ball en voor Lugia en Ho-Oh is die kans zelfs 15.73%. Lees hier over de Pokémon Go-bug die binnenkort gepatched wordt door Niantic.

Mewtwo GO

De catch rate voor Mewtwo is nog niet bekend, maar er zijn al wel veel klachten over de Exclusive Raid Battles waarin de pokémon verkrijgbaar is. Deze raids lijken op normale Legendary Raid Battles, maar zijn uitsluitend toegankelijk op uitnodiging.

Om een uitnodiging te ontvangen voor een Exclusive Raid Battle, moeten spelers recentelijk succesvol een Raid Boss hebben verslagen bij de desbetreffende gym, waarna zij kort de tijd krijgen om een groep spelers te verzamelen en Mewtwo te verslaan, om vervolgens een kans te hebben de legendarische pokémon te vangen.

Los van de catch rates zijn de pokémon alleen te verslaan met een groep andere spelers, waardoor deze dus soms wel uren moeten wachten op en rondvragen naar andere spelers die bereid zijn mee te doen. Pokémon Go-fans vinden dat de Legendary Raid Battles te veel moeite kosten en te beperkt zijn om nog leuk te zijn.

Niantic heeft nog niet gereageerd op alle kritiek die verschenen is op de subreddit. Het bedrijf had een paar weken geleden veel klachten ontvangen van Pokémon Go-spelers tijdens de allereerste Pokémon Go Summer Fest in Chicago, omdat de servers voor langere perioden plat lagen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Wilde raceactie met oude en nieuwe wagens in F1 2017 Nidhogg 2
1

Reacties op: Pokémon Go-fans ontevreden over Legendary Raid Battles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Virusmarc

    • 17 augustus 2017 06:26
    Niemand heeft ooit gezegd dat het leven van een pokemontrainer makkelijk is. Zover ik weet is het normaal dat een legendarische Pokémon bijna niet te vangen is. Dat maakt hem legendarisch ;)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.