Pokémon Go behaalt ruim 4 miljard dollar totale omzet

Pokémon Go behaalt ruim 4 miljard dollar totale omzet

Pokémon Go heeft sinds de lancering ruim 4 miljard dollar opgebracht. Dat blijkt uit onderzoek vanhref="https://sensortower.com/blog/pokemon-go-one-billion-revenue-2020" rel="noopener noreferrer" target="_blank"> Sensory Tower.</a>

Sinds de release in 2016 stijgt de omzet van de game ieder jaar, met uitzondering van 2017. In 2020 spendeerden spelers tot nu toe 11 procent meer ten opzichte van 2019, waarmee dit jaar wederom een record voor de game betreft.

Onderdeel van het succes zijn de features waarmee spelers de game thuis kunnen spelen, die werden geïntroduceerd wegens de pandemie. Op deze wijze lift ontwikkelaar Niantic meer op het succes van de mobiele gamesmarkt in 2020, dat ook wegens covid-19 aanzienlijk steeg.

Van de grofweg 4,2 miljard dollar 1,5 miljard afkomstig uit de Verenigde Staten. In Japan werd in totaal 1,3 miljard uitgegeven. De twee landen zijn veruit de grootste inkomstenbron voor Pokémon Go, met Duitsland op de derde plaats.

Pokemon go

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, hadden ze nou maar 'zichtbare zwarte leiders'. Dan was het op z'n minst 8 miljard geweest! XD

0

@Nederlandsch hou op haha xd

0
test

Pokemon zijn ook wel aardig 'blank'. Wat meer zwarte pokemon zou niet verkeerd zijn!! En ze zijn ook allemaal hetero. Waarom geen non-binaire of genderfluïde types.

0

Aanbevolen voor jou