Pokémon Detective Pikachu haalt meeste omzet voor een gamefilm ooit

Pokémon Detective Pikachu haalt meeste omzet voor een gamefilm ooit

Pokémon Detective Pikachu heeft een record verbroken: de film heeft het meeste omzet voor een gameverfilming ooit opgehaald.

Sinds de release van de film in mei is er wereldwijd meer dan 436 miljoen dollar aan bruto omzet opgehaald. Daarmee verslaat de film vorige recordhouders, zoals Warcraft met 433 miljoen dollar, Rampage met 428 miljoen dollar en The Angry Birds Movie met 352 miljoen dollar.

Pokémon Detective Pikachu haalde wereldwijd 161 miljoen dollar op in het openingsweekend. In de tussentijd is de film in steeds meer landen uitgekomen, wat de hoeveelheid omzet alleen maar heeft verhoogd. Zo kwam Detective Pikachu afgelopen weekend in Nieuw-Zeeland, Colombia, Portugal, Noorwegen en Slovenië uit, waar er meer dan 7 miljoen dollar aan de film werd verdiend.

Volgens geruchten wordt er gewerkt aan een vervolg op de film. Het spel waar de film op gebaseerd is, is verkrijgbaar op de 3DS. Daarnaast moet een vervolggame op de Switch verschijnen.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik denk dat het voor de filmindustrie zelf maar een matig succesje kan worden genoemd. In het thuisland is de opbrengst nog onder het budget (en daar komen marketing kosten nog bij). Het moet het hebben van het buitenland. Dat is volgens mij steeds vaker een trend. Thuis in de V.S. brengt het niet meer genoeg in het laadje. Daarom spelen steeds meer films in op markten zoals China.

0
test

Baggerfilm

0
test

@JointCh1L Jij bent een baggerfilm

0

Aanbevolen voor jou