Pokémon-CEO spreekt over Switch-versie en twijfels over het succes van de console | Gamer.nl

Pokémon-CEO spreekt over Switch-versie en twijfels over het succes van de console | Gamer.nl

Tsunekazu Ishihara, CEO van The Pokémon Company, heeft in een interview met Bloomberg een aantal zaken omtrent Pokémon op de Switch en zijn oorspronkelijke twijfels over het succes van de console besproken.

In het interview zegt Ishihara dat ze met de aankomende Pokémon-game voor Switch de kans hebben om een game te maken die "dieper gaat en een hoger level van expre ie bevat". Hij voegt hieraan toe: "Op dit moment gebruiken we schermen van zeven tot acht inch, maar op een HD-TV kan je een hele andere wereld met graphics en geluid creëren."

Verder noemt hij dat meer mensen kunnen spelen op een Switch dan op een 3DS, wat mi chien betekent dat de ontwikkelaars lokale multiplayer in gedachten hebben. Bijbehorende acce oires als een Pokéwalker of Pokémon Go Plus kan hij nog niet bevestigen, hoewel hij dit wel als een mogelijkheid ziet.

Twijfels over de Switch
De Pokémon-baas legt uit dat hij in eerste instantie twijfels had over het succes van de Switch: "Ik zei tegen Nintendo voor de lancering dat de Switch geen succes zou worden, omdat ik dacht dat in deze tijd van smartphones niemand een gameconsole met zich mee zou dragen."

Ishihara geeft toe dat hij verkeerd zat, maar zegt nog wel dat het huidige succes van de Switch niet per se een indicatie is voor de toekomst van de console. "Op dit moment is het erg populair bij de 'early adopters', maar er is nog een stap nodig om een breder publiek te bereiken." De kwaliteit van software is volgens de Japanner de sleutel om veel hardware te verkopen.

Een specifieke releasedatum voor de Pokémon-rpg voor Switch is nog niet bekendgemaakt. De releaseperiode is op dit moment vastgelegd voor '2018 of later'.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou