Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat iD Software haar first person shooter Quake 3 Arena op de markt gezet heeft. Om precies te zijn iets minder dan 3 jaar geleden, op 25 november kwam het bericht dat de game gold was. Toch speelt de gedateerdheid van de game geen rol voor veel online gamers, het spel wordt nog steeds in ruime mate beoefend.

iD Software is de game dan ook nog niet vergeten en komt nog steeds met nieuwe pointreleases. De geruchten gingen dat pointrelease 1.32 deze week uit zou komen, wat helaas niet waar is. We zullen nog tot maandag of dinsdag moeten wachten voordat we de update kunnen downloaden.The Quake3 1.32 Point Release wasn't released today as you noticed. It seems that id ran into some problems and wasn't able to release it today. They are now hoping for a release Monday or Tuesday, probably Monday.

Versie 1.32 zal een behoorlijke goede update zijn, er zal namelijk een versie van Punkbuster in zitten, wat het gebruik van cheats tegengaat. Dat dit anti-cheat programma ook werkt is verzekerd doordat het meegecoded is in de source.

Bij Punkbuster voor Counter-Strike was dit niet het geval, Valve wilde niet samenwerken met Punkbuster-creator EvenBalance, wat de compabiliteit van de software minder maakte, omdat er om de source van CS heen gecoded moest worden. Return to Castle Wolfenstein heeft echter al perfect laten zien dat de software uitstekend werkt als het in de code meegenomen wordt.

Met dank aan Lucky voor het melden van dit nieuws.