Het doel van Muslim Massacre, een top-down shooter, is volgens de maker van het spel: "Er zeker van te zijn dat geen moslim, man of vrouw, in leven blijft". Spelers krijgen de controle over een "Amerikaanse held", gewapend met een machinegeweer en een raketwerper, waarmee ze zich door verschillende levels in het Midden-Oosten heen werken.

Onderweg schiet je op terroristen en onschuldige burgers, terwijl je continu gevaar loopt omdat sommige burgers stiekem zelfmoordterrorist zijn, die jou opblazen wanneer ze de kans krijgen. Je kunt dus maar beter alles wat leeft meteen aan gruzelementen schieten, om te voorkomen dat je zelf het loodje legt. Al spelende kom je ook verschillende eindbazen tegen, waaronder Osama Bin Laden, Mohammed en zelfs Allah.

Mohammed Shafiq, hoofd van The Ramadhan Foundation, de grootste Britse Moslimjongeren-organisatie vindt dat het spel geweld tegen moslims verheerlijkt, ongeacht of het spel nou satirisch bedoeld is of niet.

Shafiq: "Het spel moedigt kinderen en jonge mensen aan om moslims te doden. Dat is onacceptabel, smakeloos en zwaar krenkend voor de moslimgemeenschap. Groot-Brittanië kampt met een toename van geweld en een deel daarvan wordt veroorzaakt door videogames. Wanneer kinderen zes uur per dag gewelddadige games spelen, zijn ze eerder geneigd om zich buitenshuis schuldig te maken aan crimineel gedrag."

De freelance programmeur die het spel maakte heet Sigvatr (echte naam Eric Vaughn) en is een Amerikaan woonachtig in Brisbane, Australië. Hij heeft geen duidelijke verklaring over de achterliggende gedachte van het spel. Op een internetforum zei hij dat het spel absoluut geen parodie op de Amerikaanse fobie voor moslims is, maar eerder een legitieme reden voor spelers om met veel plezier virtuele moslims om zeep te helpen.

Sigvatr: "Het is gewoon een spel waar je zorgeloos Arabieren kunt doodschieten. Iedereen mag zelf bepalen wat de boodschap van het spel is, want ik weet zelf ook niet precies waarom ik het heb gemaakt. Het enige dat telt is dat ik er met veel plezier aan heb gewerkt en dat het spel leuk is om te spelen."Het spel staat sinds januari jongstleden online, maar pas sinds kort heeft de site veel bezoekers omdat verschillende weblogs het spel opmerkten.

Het spel kun je hier gratis downloaden.