Guitar Hero voor de DS is al een tijdje geleden aangekondigd, maar vandaag pas vond Activision de tijd rijp om deze versie van de populaire muziekgame aan het grote publiek voor te stellen.

Guitar Hero On Tour, zoals de DS-versie heet, wordt geleverd met een speciaal stukje hardware dat je in de GBA-poort van je DS kunt klikken en waarop vier gekleurde knoppen zitten, in plaats van de gebruikelijke vijf. Naar achteren toe heeft het de vorm van een soort handgreep, zodat de DS stabiel in je hand ligt. Met een klein riemetje kun je het goed om je hand klemmen, zodat je tijdens het rocken niet je DS door de kamer ziet vliegen.

 

Ook wordt een plectrum bijgeleverd waarmee je op het touchscreen de snaren aan kunt slaan. Er zullen minimaal twintig nummers in het spel aanwezig zijn, van onder andere Nirvana en No Doubt. Het spel wordt nog deze zomer verwacht. Onderstaand filmpje geeft je een indruk van hoe het een en ander in zijn werk gaat. Wat wij ons nog afvragen: gaat het handgreepje ook op de oude versie van de DS passen?