PlayStation VR2 wordt binnenkort ook in reguliere winkels verkocht

PlayStation VR2 wordt binnenkort ook in reguliere winkels verkocht

Vr-headset moet nu nog via PlayStations eigen online store gekocht worden

De PlayStation VR2 gaat binnenkort ook de in verkoop bij reguliere retailers.

Dat heeft Sony gisteren aangekondigd. De vr-headset voor PlayStation 5 kwam op 22 februari uit, maar is officieel alleen via Sony's eigen webshop verkrijgbaar. Daar gaat binnenkort dus verandering in komen, al is op moment van schrijven nog niet bekend wanneer precies.

De PlayStation VR2 kost 599,99 euro. De vr-headset heeft een oledscherm met 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en een gezichtsveld van 110 graden. Verder heeft PS VR2 inside-out-tracking, zodat een losse camera niet nodig is. Dankzij vier camera's in het apparaat zelf hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten zodat bijgehouden kan worden waar de speler is. Deze camera's volgen ook de nieuwe controllers. Tot slot worden in de helm met camera's de ogen van spelers gevolgd, waardoor spelers hun ogen kunnen gebruiken om de camera te besturen. Dit zorgt er ook voor dat alleen het gedeelte van het scherm waar spelers precies naar kijken volledig weergegeven hoeft te worden.

Gamer.nl-redacteur Harry Hol testte de PlayStation VR2 rond release uitgebreid uit. Hij schreef: "De PS VR2 is zonder mitsen of maren de beste vr-bril voor consumenten. Het is een geweldig ontworpen apparaat met de allerbeste technologie die vr op dit moment te bieden heeft. De interne tracking werkt foutloos en maakt het mogelijk om alle soorten vr-games te spelen, van zittend tot volledige room-scale. De foveated rendering gecombineerd met de kracht van de ps5 maakt de grafische ervaring subliem. Het is geweldig dat een dergelijke vr ervaring ‘gewoon’ op een spelcomputer kan draaien."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 alleen is het geen gimmick. 4k is dan een grotere gimmick.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 Domme stap? Jeetje Snoop, de haat spat er iedere keer wel vanaf. Voor hetzelfde geld is het een financieel succes en biedt het ons gamers iets moois? Is het dan dom?

0

@Snoop213 Dat is niet dom. Ja het is een risico, maar wie niets probeert wordt nooit succesvol. Juist door een VR2 te maken laten ze zien aan ontwikkelaars en gamers dat ze investeren in VR, als ze dat niet doen zullen weinig ontwikkelaars, ja nog minder, weer investeren door er een game voor te ontwikkelen. Misschien dat een goedkopere variant beter had geweest dan hadden meer mensen er eentje gekocht en zou het voor ontwikkelaars aantrekkelijker zijn er games voor te ontwikkelen.

0

@Snoop213 Snoop geloofd in grote successen. Met mensen zoals jij waren er nooit spelcomputers geweest, maar afijn. Op pc is het een miljoenen business. Van games naar sociale netwerken en, jawel ook xxx. Je hebt geen idee. Wat inderdaad niet slim van sony is, is om het ding ps5 only te maken.

0
test

@Snoop213 wat een onzin. Omdat jij VR niets vindt moet Sony maar iets laten. De PSVR1 was een groot succes voor Sony, het had meer verkocht dan Sony zelf had verwacht. Daarmee was het dus verre van een domme stap. Genoeg mensen zijn blij dat ze PSVR2 hebben uitgebracht. Zoals ik al zei, omdat jij er niets aan vindt betekent niet dat anderen het ook niet leuk vinden. Ja, grootste hurdle is dat de headset erg duur is, in verhouding bij console gaming. Nee, het zal verre van zoveel verkopen als de PS5 zelf, maar her is wel degelijk ook weer een systemseller omdat je dus een PS5 nodig hebt om em te gebruiken.

0
test

@SuperDre het is zeker wel een gimmick. 4k zeker niet. 8k ja dat dan weer wel. Iets een gimmick zijn is niet gelijk slecht.

0
test

@MissMeNL nee hoor, 4k voegt niets toe ten opzichte van FHD anders dan alleen een bump in resolutie, nog steeds geen game gezien die fotorealistisch er uit zuet als een bluray film of serie, waar VR echt een compleet andere ervaring is door de immersie, ofwel het voelt nu al vaak alsof je echt op die plek bent, dat kan een flatscreen game nooit nabootsen.

0
test

@SuperDre het is zeker wel een gimmick in gaming. Het is een niche van een niche

0
test

@Footy omdat iets niche is, want het is verre niche van een niche, maakt het niet zomaar een gimmick. Het is een zeer vette manier van gaming, het is een compleet andere manier van gaming als op de bank met je gamepad zitten of achter een computerscherm met je muis en keyboard. De immersie alleen al maakt dat het geen gimmick is.

0

Aanbevolen voor jou