PlayStation TV komt deze herfst naar Europa | Gamer.nl

PlayStation TV komt deze herfst naar Europa | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

PlayStation TV betreft een apart product, qua uiterlijk vergelijkbaar met zogeheten set-top boxes die direct op de televisie aan te sluiten zijn. De hardware is echter wel in staat om games af te spelen van zowel de PS Vita, PSP als PlayStation 1. Hiervoor is wel een DualShock-controller vereist. Het gaat daarbij om digitale PSP- en PS1-games. Bij Vita-games kunnen ook fysieke exemplaren afgespeeld worden, aangezien de PS Vita TV een hiervoor een aparte cardslot heeft. Er kunnen twee DualShock-controllers met de PS Vita TV worden verbonden waardoor games in multiplayer zijn te spelen.

Ook kan het apparaat draadloos Playstation 4-games streamen naar ondersteunde televisies via de Remote Play-functionaliteit. Verder kan PlayStation TV ook gebruikt worden voor video- en muziekservices zoals Hulu, Netflix en Sony Unlimited. Het apparaat kost los 99 dollar, in combinatie met een DualShock-controller 139 dollar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou