De PlayStation 3 kwam onlangs in het nieuws waarbij gemeld werd dat 70% van alle PlayStation en PlayStation 2 games speelbaar zal zijn op de PlayStation 3. Van de 2451 zijn er 1782 speelbaar, zoals je op deze site kunt zien.

Echter, de 'oude' toppers ondervinden bijna allemaal problemen bij het afspelen. Hieronder een kleine greep uit het assortiment dat duidelijke problemen heeft wanneer ze afgespeeld worden op de PlayStation 3.

2006 FIFA World CupGrand Theft Auto: San AndreasOkamiCall of Duty 3Canis Canem EditFinal Fantasy XII (en bijna alle andere Final Fantasy games)Kingdom HeartsMetal Gear Solid 3: Snake EaterNeed for Speed seriePro Evolution 5 & 6Singstar serieSplinter Cell: Double AgentDaarnaast zijn er nog een aantal games die helemaal niet op de lijst voorkomen en die onspeelbaar zijn op de PS3:

Metal Gear Solid 2Gran Turismo 4Jak 1All Ratchet & Clank gamesGuitar Hero I & IISilent Hill 3Je zou denken dat Sony hard werkt om dit probleem op te lossen. Niets is minder waar. Sony liet in een interview zelfs weten dat er niet aan gewerkt zal worden: "We zullen alle aankomende PS2 titels testen, maar het is onrealistisch om te verwachten dat het aantal PS2 titels met problemen op de PS3 zal verminderen."