Nieuws
Firesprite

PlayStation-studio Firesprite verhuist naar veel groter kantoor

Studio blijft wel gevestigd in Liverpool

Geschreven door Michel Musters op
Firesprite, de door Sony gekochte studio uit Liverpool, verhuist naar een veel groter kantoorpand.

De studio is op dit moment nog gevestigd in Vanilla Factory, dat ongeveer 213 vierkante meter beslaat, maar het bedrijf gaat verhuizen naar een gebied bestaande uit vier gebouwen in Liverpools hippe Duke Street, dat zo'n 4645 vierkante meter aan werkruimte biedt.

Sony zou de panden tot 2032 hebben geleaset, aldus Invest Liverpool. Het zou om de grootste lease in Liverpool gaan in drie jaar. Toen leasete Sony al het 6039 vierkante meter grote voormalige kantoor van de Liverpool Echo-krant.

De keuze lijkt te suggereren dat Firesprite een belangrijke spil binnen PlayStations first-party studio's wordt. De studio is in ieder geval bezig met PlayStation VR2-game Horizon: Call of the Mountain, maar er gaan ook al geruime tijd geruchten dat het werkt aan een nieuwe Twisted Metal-game.

De studio uit Liverpool werd in 2012 opgezet door voormalige werknemers van SIE Studio Liverpool en maakte voordat het vorig jaar werd overgenomen door Sony al voornamelijk PlayStation-games, zoals The Playroom, The Playroom VR en Run Sackboy! Run.

Dit artikel delen:

Lees meer

Halo-crossover in Fall Guys bevestigd Ark: Survival Evolved is nu gratis op Steam
0

Reacties op: PlayStation-studio Firesprite verhuist naar veel groter kantoor

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.