PlayStation Store sluit voor PSP-eigenaren | Gamer.nl

PlayStation Store sluit voor PSP-eigenaren | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De PSP-bezitters kunnen nog wel via de pc PSP-content kopen in de browserversie van Sony Entertainment Network, het digitale kanaal dat de PS Store heeft vervangen. Ook kunnen zij eerder gekochte content blijven downloaden via hun PSP.

Voorlopig gaat het alleen om PSP's in PAL-regio's, waaronder Europa en Azië. Amerikaanse PSP-bezitters kunnen nog wel in de PlayStation Store. De verwachting is echter dat ook de Amerikaanse versie gesloten wordt en dat Sony zich voortaan volledig richt op de PlayStation Vita, zijn meest recente handheld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou