PlayStation Store sluit deze zomer op PlayStation 3, PSP en Vita

PlayStation Store sluit deze zomer op PlayStation 3, PSP en Vita

Sony sluit de PlayStation Store deze zomer op PlayStation 3, PlayStation Portable en PlayStation Vita.

Dat heeft het bedrijf bevestigd. Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat dit zou gebeuren. De Store gaat op 2 juli dicht op PS3 en PSP en op 27 augustus op de Vita.

Wanneer de winkels gesloten zijn, kunnen mensen niet meer digitale games of downloadbare content aanschaffen via deze consoles. Wel kunnen eerder gekochte producten nog gedownload worden. Vooral games die digitaal op één van deze consoles zijn uitgekomen, en verder op geen andere manier beschikbaar zijn, worden hierdoor benadeeld.

Mensen die nog geld op hun PSN-account op één van de consoles hebben staan, krijgen geen geld terug. Het geld is echter ook te gebruiken in de PS Store op een modernere PlayStation-console.

PS Vita

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Nou lijkt me netjes. De stores zijn lang na dato ondersteunt. PS3 is al zo'n 7 a 8 jaar vervangen.

0
test

@Carnitez Ja, so? het is niet alsof die console niet nog steeds perfect werkt, en het kost Sony echt weinig tijd/geld om dat ding de lucht in te houden, zeker niet als ze er puur een webversie van maken. Voor mij is de PS3 nog steeds de main console, heb nog steeds geen behoefte om een nieuwere te kopen, vermaak me nog steeds goed met die oude console.

0
test

@SuperDre Fijn, dan ben ik niet de enige! Ben nu bezig met de DLC van Dark Souls II en vorige maand begonnen met Uncharted 2. Heb als gamer met gezin niet zoveel tijd meer, dus heb voorlopig nog geen nieuwe console nodig :-).

0
test

@SuperDre Wat goed dat jij weet hoeveel tijd en geld dat kost voor Sony. ;) Maar ik snap je punt wel hoor. Maar aan de andere kant snap ik het ook wel van Sony. Ze hebben het nog best lang ondersteund, maar ze willen verder. En ze willen natuurlijk graag dat de community met ze meegaat hierin. Heeft natuurlijk alles met geld te maken, maar het blijft toch een bedrijf he.

0
test

Als de gekochte content beschikbaar blijft is er geen probleem mee. Mooier zou zijn als alle gekochte content steeds compatibel wordt op de nieuwste consoles. Niet dat ik nu perse psp of psone games wil spelen op de ps5 maar het idee dat je altijd bij je gekochte games kan is wel zo prettig.

0

Aanbevolen voor jou