Nudat de Playstation 3 eindelijk in Europa verkrijgbaar is kunnen ook wij kennis maken met de gloednieuwe console van Sony. Buiten het feit dat de launch van de PS3 relatief vlot verlopen is blijken bepaalde mensen toch wat problemen te hebben met de machine, meerbepaald met het gebruiken van de Playstation Store. Deze online winkel maakt het voor PS3-bezitters mogelijk om allerlei content, zoals demo's en filmpjes, te downloaden naar de harde schijf van hun PS3.

Klinkt mooi, maar het blijkt nu dat het in bepaalde gebieden onmogelijk is om gebruik te maken van de Playstation Store. Nick Sharples, de communicatieverantwoordelijke bij Sony Computer Entertainment Europa, liet weten dat gebieden als Bulgarije, Ijsland en Griekenland nog een tijdje geen toegang zullen hebben tot de Playstation Store. Het is namelijk zo dat elke Playstation Store volledig unieke content bezit naargelang de regio. Het aanpassen van een Playstation Store zodat hij past binnen een bepaalde regio kost volgens Sharples erg veel moeite en daarom zullen enkele gebieden, waaronder de bovenstaande drie, nog een tijdje moeten wachten voordat ze demo's en filmpjes zullen kunnen downloaden.

Sharples had echter nog wat slechter nieuws te melden. Volgens hem zullen sommige landen, zoals bijvoorbeeld Azerbaijan, helemaal geen gebruik kunnen maken van de Playstation Store omdat daar breedband niet overal beschikbaar is. Welke andere landen er nog problemen zullen ondervinden met de Playstation Store is nog niet duidelijk.

De Playstation Store