De PSS wordt dan beschikbaar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Australië en Azië, afgezien van Japan, Hongkong en Zuid-Korea. Wanneer de winkel weer online is kunnen gebruikers deze doorzoeken, producten kopen en codes inwisselen. Daarnaast werkt Music Unlimited powered by Qriocity weer voor PlayStation 3, PlayStation Portable en andere PC's en zal Media Go weer volledig werken.

Sony zegt de beveiliging van zijn servers aanzienlijk te hebben beveiligd en heeft het betaalproces en de winkelfuncties extra getest. Kazuo Hirai, executive deputy president van Sony Corporation, bedankt gamers voor hun geduld en steun in de afgelopen periode. Eerder kondigde Sony het zogenaamde Welcome Back-pakket aan, ter compensatie voor het ongemak dat gamers hebben ervaren; consumenten kunnen twee games kiezen die ze gratis kunnen downloaden.

Hackers

Het PlayStation Network ging op 20 april volledig offline, na een aanval door hackers. Op 14 mei werd een aantal van de PSN-diensten, waaronder de mogelijkheid tot online gamen, weer hervat. Sony verwachtte toen de PlayStation Store eind mei weer online te hebben; die deadline heeft het bedrijf op een paar dagen niet gehaald.