Playstation-ontwikkeling ondergebracht in nieuw dochterbedrijf | Gamer.nl

Playstation-ontwikkeling ondergebracht in nieuw dochterbedrijf | Gamer.nl

Sony gaat de ontwikkeling van alle hardware, software en diensten rond zijn Playstation-console onderbrengen in een nieuw dochterbedrijf. style="background-color: initial;">Sony Interactive Entertainment is de naam van het bedrijf dat vanaf 1 april alle Playstation-activiteiten zal huisvesten, meldde het bedrijf dinsdag.</span></p>

De nieuwe dochteronderneming ontstaat uit een fusie tu en Sony Computer Entertainment, de ontwikkelaar van de Playstation zelf en van verschillende games hiervoor, en Sony Network Entertainment International, de ontwikkelaar van het online Playstation Network (PSN).

Het samengevoegde bedrijf krijgt zijn hoofkantoor in Californië en moet de verdiensten uit Playstation-verkopen sneller doen groeien. Andrew House, de topman van Sony Computer Entertainment, krijgt ook de leiding over het nieuwe bedrijf.

Sony Computer Entertainment werd in 1993 opgericht en lanceerde een jaar later de eerste Playstation. Sony Network Entertainment International bestaat sinds 2010. PSN bestond toen al vier jaar, maar onder leiding van het aparte bedrijf werden onder meer de abonnementsdienst Playstation Plus en de streamingdienst Playstation Now ontwikkeld.

Sony heeft als doelstelling om in het boekjaar dat eindigt in maart zo'n 12,5 miljard euro om te zetten met zijn Playstation-activiteiten. Dat is zo'n 15 procent meer dan een jaar eerder. Terwijl onder meer de smartphonetak van Sony al enige tijd kampt met tegenvallende verkopen, gaat het met de game-afdeling juist erg goed.

Door NU.nl

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou