Gerucht: Streaming-dienst PlayStation Now krijgt download-functie | Gamer.nl

Gerucht: Streaming-dienst PlayStation Now krijgt download-functie | Gamer.nl

href="http://www.kotaku.co.uk/2018/06/19/source-playstation-now-will-offer-downloads-later-this-year" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Kotaku</a> zegt dat het van een anonieme bron heeft vernomen dat PlayStation Now in de toekomst offline beschikbaar wordt.

PlayStation Now is een streamingdienst van Sony waardoor games on demand gestreamd kunnen worden. Het programma kan op de pc worden geïnstalleerd, maar ook op de PS4. Er wordt een vast bedrag per maand betaald om games te kunnen streamen en is te vergelijken met Netflix.

Volgens de bron is de offline functie van PlayStation Now vanaf september beschikbaar, maar alleen voor PlayStation 4-games. PlayStation Now gaat op een vergelijkbare manier werken als PlayStation Plus. Fans kunnen verschillende games van tevoren downloaden en in een offline-modus spelen, op de voorwaarde dat het hoofdaccount van de console toegang heeft tot de games. Op deze manier kunnen de spellen ook gespeeld worden met andere accounts op die PS4.

Sony zelf heeft officieel niks bekendgemaakt over een eventuele offline functie van PlayStation Now. Xbox-gebruikers kunnen al sinds vorig jaar gebruikmaken van Game Pa , een dienst waarmee games van Microsoft en andere uitgevers naar de console gedownload kunnen worden voor 9,99 euro per maand.

Lees ook: Wat Xbox Game Pa betekent voor de industrie

PlayStation Now
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou