PlayStation Now komt in 2015 naar Samsung smart-tv's | Gamer.nl

PlayStation Now komt in 2015 naar Samsung smart-tv's | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

PlayStation Now laat gebruikers PlayStation 3-games streamen vanuit de cloud. Samsungs smart-tv's bevatten een app waarmee gebruikers PlayStation Now op kunnen starten. Wel is er een DualShock 4-controller nodig om de streamingdienst te gebruiken.

Verder werken alle functies van PlayStation Now ook op de smart-tv's, zoals online multiplayer, trophies en cloud saving. Er zijn zo'n tweehonderd titels te streamen, een complete lijst is te vinden op de PlayStation-blog.

Sony's rolt PlayStation Now eerst uit in Amerika en Canada. De dienst is beschikbaar op een beperkte selectie van Samsungs smart-tv's, het is niet bekend om welke modellen het precies gaat. Tijdens de Consumer Electronics Show 2015 (CES) die 6 tot 9 januari plaatsvindt in Las Vegas is PlayStation Now op de smart-tv's van Samsung uit te proberen.

Sony heeft tijdens de Gamescom dit jaar aangekondigd dat het van plan is de PlayStation Now-service in 2015 in Europa te lanceren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou