'Geen scenario' waar Sony en Microsoft streamingdienst combineren

'Geen scenario' waar Sony en Microsoft streamingdienst combineren

Sony-CEO Jim Ryan zegt dat PlayStation Now, de streamingdienst van Sony, grote stappen gaat maken dit jaar. Ook verzekert Ryan dat er geen kans is dat de cloud-diensten van Sony en Microsoft samengevoegd worden.

PlayStation Now lanceerde vijf jaar geleden, maar telt nog minder dan een miljoen abonnees. Jim Ryan, de directeur van Sony, zegt in een interview met de Financial Times dat Sony veel van de technische problemen en prestatieproblemen van de streamingdienst inmiddels heeft opgelost, maar toch nog veel werk heeft te verrichten op het gebied van de inhoud en waarde van de dienst. "We krijgen steeds meer vertrouwen in PlayStation Now en gaan grote stappen maken dit jaar en in de komende jaren", aldus Ryan.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat Sony gaat samenwerken met Microsoft op het gebied van cloud gaming en kunstmatige intelligentie. De twee bedrijven hebben een Memorandum van overeenstemming getekend, waarin de gezamenlijke voornemens van de twee partijen zijn vastgelegd. Door de samenwerking ontstond het gerucht dat Sony en Microsoft hun streamingdiensten gaan samenvoegen, maar Ryan zegt dat er 'geen enkel scenario' is waar dit gebeurt. De twee platformen blijven volgens hem gescheiden, met een eigen identiteit en eigen community.

Ryan praat ook over de mogelijke plannen van Sony om cross-generatie te ondersteunen voor de volgende generatie PlayStation-console. Dit betekent dat het mogelijk moet worden voor spelers om een game te spelen op de PS4, om vervolgens met dezelfde progressie verder te kunnen gaan op de nieuwe console. "Of het nu gebeurt door middel van backwards compatibility of ondersteuning van cross-generatie, spelers moeten niet te hoeven kiezen tussen het spelen op de PS4 of op de volgende generatie console, om samen met vrienden te spelen", zegt Ryan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou