PlayStation 'nog helemaal niet klaar' met opkopen van bedrijven

PlayStation 'nog helemaal niet klaar' met opkopen van bedrijven

Sony PlayStation is nog niet klaar met het opkopen van andere gamebedrijven.

Dat laat PlayStation-baas Jim Ryan weten tijdens een Business Briefing (via VGC). "Wat toekomstige (fusies en aankopen) betreft, zijn we nog helemaal niet klaar met onze strategie om PlayStation Studios niet-organisch te laten groeien." 

Volgens Ryan zijn dergelijke aankopen nodig nu Sony als strategie heeft een groter publiek te bereiken. Het is de bedoeling dat in 2025 ongeveer de helft van alle games die het bedrijf uitgeeft op pc en mobiel verschijnt, en het wil ook steeds meer live service-games uitbrengen.

De afgelopen paar jaar heeft Sony diverse studio's opgekocht, waaronder Returnal-ontwikkelaar Housemarque, Demon's Souls Remake-ontwikkelaar Bluepoint, Nixxes, Valkyrie en Firesprite. Ook heeft het bedrijf eerder dit jaar aangekondigd Destiny-ontwikkelaar Bungie te kopen. Verder neemt het bedrijf dit jaar Haven Studios, het bedrijf van Jade Raymond, over.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit hadden ze toch al gezegd na bungie aankoop

0

@hulstpower snap ook niet waarom sites dit steeds naar buiten brengen

0

@Roy36NL clicks en views is advertenties tonen is inkomsten. Daarom zien we in het weekend die eindeloze stroom van Hoogtepunten voorbijkomen hier op gamer. Het zijn volgens mij ook de artikelen met de meeste reacties. Discussies zorgen voor herhaaldelijke views.

0
test

@Roy36NL Omdat Jim Ryan het blijft zeggen en elk artikeltje is weer wat inkomsten uit de advertenties.

0

Aanbevolen voor jou