Sony beloofde op 1 mei dat het PlayStation Network deze week weer zou worden opgestart, maar deze deadline wordt niet gehaald omdat het bedrijf nog niet klaar is met de vernieuwde beveiliging. Na de hackaanval van medio april heeft de beveiliging van het opnieuw opgebouwde netwerk de hoogste prioriteit en Sony doorloopt nu samen met enkele derde partijen nog een aantal laatste tests.

Pas als Sony er zeker van is dat het PlayStation Network en daarmee de gegevens van de consument veilig zijn, gaat het netwerk weer online, legt het bedrijf uit. Sony geeft echter geen prognose wanneer ze verwachten dat het PlayStation Network weer beschikbaar is. Howard Stringer, CEO van Sony Corporation, zei enkele dagen geleden dat dit niet lang meer zal duren.

Het PlayStation Network ging 20 april offline nadat enkele dagen daarvoor hackers hadden ingebroken en de persoonsgegevens van 77 miljoen PlayStation Networkgebruikers hadden ontvreemd. Op 1 mei werden ook de servers van Sony Online Entertainment offline gehaald nadat bleek dat ook deze servers slachtoffer waren van de inbraak, waardoor PC-games als DC Universe Online, Free Realms en EverQuest sindsdien niet meer te spelen zijn.