PlayStation Move-game van God of War-studio heet Datura | Gamer.nl

PlayStation Move-game van God of War-studio heet Datura | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Director Michal Staniszewski van Plastic legde daar kort uit wat Datura inhoudt. Hij omschrijft het als "een spel met een uniek experimenteel verhaal en een originele manier van interactie." Deze vorm zou spelers niet alleen visueel aanspreken maar ook empirisch, door de illusie te wekken dat zij objecten als bomen echt aan kunnen raken. 

Ook het maken van besli ingen speelt een rol in de game. Hierbij draait het volgens Steniszewski vooral om het gevoel van onbehagen dat bij spelers wordt opgewekt wanneer zij de consequenties hiervan ervaren. "Het gevoel van heb ik nu een goede of foute keuze gemaakt?", zo legt hij uit. Datura is overigens ook met een traditionele PlayStation 3-controller te spelen

Techdemo

Datura werd vorig jaar reeds getoond, toen nog als naamloze techdemo, aan de hand van een video waarin een zwevende hand te zien was die een auto bestuurt. In deze scene zat een frame waarin het beeld dubbel werd weergegeven. Dit laatste zou mogelijk een hint zijn naar ondersteuning van stereoscopisch 3D. Hier werd verder niet over gesproken toen het project onthuld werd als Datura.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou