PlayStation lanceert vandaag Spotify-app | Gamer.nl

PlayStation lanceert vandaag Spotify-app | Gamer.nl

De populaire muziekstreamdienst Spotify heeft sinds vandaag een app speciaal voor de PlayStation 3 en PlayStation 4.

De Spotify-app is vanaf vandaag gratis te gebruiken en vervangt Music Unlimited in het menu. De huidige Music Unlimited-service van Sony is vanaf 30 maart van dit jaar niet meer beschikbaar. De app zat verborgen in de laatste firmware-update (2.5) die vorige week verscheen. 

Op de PlayStation 4 is de app geïntegreerd in het systeem van Sony's console. De app maakt het mogelijk muziek te beluisteren gedurende gameplay, onder dialogen en geluidseffecten. Huidige en toekomstige games werken met de nieuwe optie. Geluidsinstellingen moeten soms wel aangepast worden om de optie goed te laten werken. De Playstation 3-app ondersteunt deze functie nog niet.

Media has no description

De app is te bedienen met behulp van een minispeler die boven het hoofdmenu verschijnt. Het is ook mogelijk deze te bedienen via de mobiele app die beschikbaar is voor iOS en Android. Ook is het mogelijk om muziekafspeellijsten tijdens het gamen af te spelen. 

"Consumenten verwachten een uitgebreid entertainmentaanbod van Sony. Muziek is daar een belangrijk onderdeel van. We willen de miljoenen gebruikers van Playstation Network over de hele wereld een indrukwekkende muziekervaring geven”, aldus Sony-ceo Andrew House.

De app werkt zowel met de gratis als betaalde versie (9,99 per maand) van Spotify. Een PlayStation Plus-abonnement is geen vereiste voor gebruik van de Spotify-app.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou