PlayStation is op zoek naar werknemer die overnames faciliteert

PlayStation is op zoek naar werknemer die overnames faciliteert

Sony PlayStation zoekt naar een 'director of corporate developments'. De persoon in die functie moet potentiële overnames van andere bedrijven beogen en faciliteren.

De vacature waaruit dit blijkt is hier te zien. De functie richt zich voornamelijk op het vinden van potentiële bedrijven en investeringsdoelen voor toekomstige overnames. De persoon in kwestie komt op het Sony-kantoor in Californië te werken.

Uitgaande van de functie blijft Sony blijft zoeken naar potentiële bedrijven die het over kan nemen. PlayStation-directeur Jim Ryan meldde vorige maand al dat er meer overnames op de planning staan.

In 2021 nam Sony Valkyrie Entertainment, Housemarque, Firesprite, Bluepoint en Nixxes over. Het bedrijf investeerde ook 200 miljoen dollar in Epic Games. Dit jaar nam Sony Haven Studios, de nieuwe ontwikkelaar van Jade Raymond, over, en kondigde het aan van plan te zijn Destiny-ontwikkelaar Bungie over te nemen.

Sony is niet het enige gamebedrijf dat interesse toont in overnames van andere gamestudio's: Microsoft kocht eerder al bedrijven als Bethesda op en wil Activision Blizzard overnemen, en Embracer Group kondigde gisteren nog aan westerse studio's van Square Enix en IP's zoals Tomb Raider en Deus Ex over te nemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Dit zou wel een mooi baantje voor mij zijn.. Dan faciliteer ik alle aankopen richting Microsoft..

0

Aanbevolen voor jou