PlayStation Home gaat 31 maart offline | Gamer.nl

PlayStation Home gaat 31 maart offline | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Vanwege een veranderend landschap, stopt PlayStation Home op 12 november 2014 met het uitbrengen van nieuwe content", meldt Sony op zijn blog. Het veranderende landschap duidt hoogstwaarschijnlijk op Sony's focus op de PlayStation 4. Eerder sloot het bedrijf om die reden de PlayStation Store voor PSP-gebruikers.

PlayStation Home-gebruikers kunnen tot 3 december content downloaden. "Om de community te bedanken gaan we gratis content weggeven op het platform, alvorens deze sluit op 31 maart 2015". De service werd in december 2008 opgericht en heeft tientallen miljoenen gebruikers voorzien van een 'sociaal gaming platform', zoals Sony zelf naar PlayStation Home refereert.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou