PlayStation-divisie moet meeste omzet binnen Sony gaan draaien | Gamer.nl

PlayStation-divisie moet meeste omzet binnen Sony gaan draaien | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het is de bedoeling dat de omzet van de divisie, waaronder de PlayStation 4 en PlayStation Network vallen, aan het einde van het fiscale jaar dat op 31 maart 2018 eindigt met een kwart is gestegen.

Dit jaar is het doel een omzet van omgerekend 8,7 miljard euro. In 2018 is het doel omgerekend 10,6 miljard euro. Daarnaast is Sony van plan om minder televisies en mobiele telefoons uit te geven om kosten te besparen. 

Sony kondigde ook aan dat inwoners van de Verenigde Staten die op of kort na de lancering van de Vita de handheld hebben gekocht, 25 tot 50 dollar terugkrijgen. Dit nadat De Federal Trade Commi ion opmerkte dat Sony misleidende reclame had gemaakt voor de Vita. Zo werd cro -play functionaliteit tu en de Vita en PlayStation 3 gepromoot, terwijl weinig PS3-games hiervan gebruikmaken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou