PlayStation Classic-bezitters kunnen emulator-instellingen wijzigen | Gamer.nl

PlayStation Classic-bezitters kunnen emulator-instellingen wijzigen | Gamer.nl

Spelers van de PlayStation Classic hebben ontdekt dat de emulator-instellingen van de miniconsole gewijzigd kunnen worden. Dit werd ontdekt toen een USB-toetsenbord aan de console werd verbonden.

Twitter-gebruiker Nibel plaatste een bericht op het medium met een link naar een YouTube-video. In deze video wordt uitgebreid aandacht besteed aan het proces en welke instellingen gewijzigd kunnen worden in de emulator. In de video benadrukken de spelers in kwestie dat ze niet met zekerheid weten in hoeverre de wijzigingen een negatieve invloed kan hebben op de console en dat het niet met alle toetsenborden werkt.

Om de instellingen te bereiken moet een toetsenbord via een USB-kabel worden verbonden met de PlayStation Cla ic. Vervolgens dient de speler een game op te starten en tijdens dat proces op de 'escape'-knop te klikken. Vanaf dat punt kunnen allerlei instellingen in de emulator gewijzigd worden.

Zo kan onder andere het tonen van de framerate aangepast worden, het aan- en uitzetten van automatisch opslaan, het toepa en van cheats en het aan- of uitzetten van scanlijnen.

Met dit fenomeen is veel kritiek ontstaan op Reddit. Daar melden gebruikers niet tevreden te zijn met de hardware van de PlayStation Cla ic. Zo werd eerder bekend dat de PlayStation Cla ic gebruik maakte van een PCSX-Re-Armed-emulator, die tevens gratis beschikbaar is om software op te plaatsen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou