'PlayStation-bezitters kopen meeste filmgames' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De PlayStation 2 en 3 voeren de lijst met geïndexeerde cijfers aan, gevolgd door de Xbox 360. Filmgames worden volgens Nielsen het slechts verkocht voor de Wii, die een vierde positie inneemt.

Welvarend

Verder komt uit het onderzoek naar voren dat een huishouden met kinderen tu en de 6 en 12 jaar oud de meeste filmgames kopen. Daarnaast zouden de gezinnen die deze games kopen over het algemeen, met een gemiddeld inkomen van 70.000 dollar per jaar,  welvarender zijn.  Zij geven bijna dubbel zoveel geld uit aan games dan een gemiddeld huishouden.

Voor het onderzoek heeft Nielsen huishoudens in Amerika gebruikt die in de afgelopen twee jaar minstens één filmgame hebben gekocht. Hoeveel huishoudens Nielsen precies onderzocht heeft, wordt niet vermeld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou