PlayStation-baas uit frustratie over exclusiviteit van PlayStation-games

PlayStation-baas uit frustratie over exclusiviteit van PlayStation-games

Sony Interactive Entertainment-baas Jim Ryan vindt het frustrerend dat maar een beperkt aantal mensen PlayStation-games kunnen spelen.

Dat meldt hij gedurende een gesprek tijdens GI Live: London. "Ik hoop en geloof dat de PlayStation 5 de grootste, beste en meest geliefde PlayStation-console tot nu toe wordt", aldus Ryan. "Ik zou ook graag een wereld zien waarin tientallen, misschien zelfs honderden miljoenen mensen van PlayStation kunnen genieten."

Daarmee lijkt Ryan af te geven op het huidige model, waarin PlayStation-games voornamelijk alleen op PlayStation-consoles gespeeld kunnen worden. "Een grote PlayStation-hit kan met het huidige consolemodel door maar tien of twintig miljoen mensen gespeeld worden."

Ryan trekt de vergelijking met andere vormen van media, die niet exclusief op één apparaat afgespeeld kunnen worden. "Muziek en films kunnen door een bijna ongelimiteerd publiek worden geconsumeerd. En de kunst van onze studio's is onderdeel van het beste entertainment dat wereldwijd wordt gemaakt. Om die geweldige kunst en entertainment exclusief te maken voor twintig of dertig miljoen mensen, frustreert me. Ik zou graag een wereld zien waarin honderden miljoenen mensen van deze games kunnen genieten."

Ryans opmerking is opvallend, omdat Sony zijn games voornamelijk alleen op PlayStation-consoles uitgeeft. Wel zijn enkele PlayStation-games inmiddels op pc verschenen, waaronder Days Gone en Horizon Zero Dawn. Toch geldt dit niet voor de meeste exclusieve PlayStation-games, in tegenstelling tot Xbox-games die standaard ook op pc verschijnen.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Ik vind het zo jammer dat mensen die geen Playstation kopen geen Playstation games kunnen spelen" /s. Games hebben een unieke positie in de media wereld en dat hebben ze zelf veroorzaakt. De vergelijking met muziek (o.a. cd) en films (o.a. DVD en BluRay) is niet logisch omdat er geen honderden verschillende apparaten zijn die PS4 games kunnen afspelen. Als je wilt dat meer Playstation games gespeeld kunnen worden, dan moeten ze er maar voor zorgen dat als je een PS4 of PS5 disc in je BluRay speler stopt dat het werkt.

0
test

@RoyVG Veel mensen online zag ik zeggen dat sony ps games day one op pc gaat uitbrengen, maar ik vermoed dat ze dan nog niet de 100 miljoen gamers berijken. Ik denk zelf dat sony snel met iets van cloud komt waar ze mee bezig zijn met microsoft.

0
test

@hulstpower misschien noemen ze het wel PSNow...

0
test

Ik zou zeggen: los het probleem op door eenvoudigweg je games ook voor de Xbox-consoles en waar technisch mogelijk voor de Switch beschikbaar te stellen. Wil of kan hij dat niet, dan weet hij meteen waar het probleem vandaan komt. Een universele gamesconsole per generatie zou echter wel een enorme stap vooruit zijn in de gamesindustrie. Maar dat zal wel niet zo snel gebeuren, omdat los van de technische moeilijkheden elke console-franchise toch een eigen cultuur en strategie heeft, die je niet zomaar even met elkaar fuseert.

0

Aanbevolen voor jou