PlayStation-baas: 'Geen PlayStation 4 Neo op E3' | Gamer.nl

PlayStation-baas: 'Geen PlayStation 4 Neo op E3' | Gamer.nl

PlayStation-topman Andrew House heeft het bestaan van een geüpgradede  PlayStation 4 bevestigd in een gesprek met de Financial Times. Daarnaast melde hij dat het apparaat niet getoond wordt tijdens E3.

Andrew House, CEO van Sony, vertelde aan de Financial Times dat de krachtigere PlayStation 4 duurder wordt dan de huidige PlayStation 4 van 349,99 euro. Volgens House bestaat de doelgroep uit zowel hardcore gamers, als mensen met een 4K-televisie die content met een hogere resolutie willen zien.

"Het is bedoeld om de standaard PlayStation 4 te complementeren. We zullen beide [versies] gedurende de gehele levenscyclus blijven verkopen", zegt House. Ook bevestigde hij dat de virtualrealitybril van Sony, genaamd PlayStation VR, ondersteund wordt door zowel de huidige als de nieuwe PlayStation.

Het is daarentegen wel mogelijk dat niet alle games van de toegevoegde rekenkracht van de Neo gebruik gaan maken. "Alle games zullen de standaard PlayStation 4 ondersteunen en we verwachten dat alle, of op zijn minst een grote meerderheid van games ook de krachtigere PlayStation 4 ondersteunen", aldus de algemeen directeur.

Het ontwikkelen van games voor beide apparaten zou enkel "een klein beetje extra inspanning vereisen". House noemde de ervaring voor ontwikkelaars "naadloos".

Ten slotte bevestigde hij dat de nieuwe PlayStation 4, tegen alle verwachtingen in, niet wordt getoond tijdens E3. "We willen zeker weten dat we een volledig aanbod van de beste ervaringen op het nieuwe systeem hebben en die in zijn volledigheid kunnen tonen", zegt House.

Sony houdt op dinsdag 14 juni om 03:00 uur Nederlandse tijd hun E3-persconferentie.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou