PlayStation-architect breidt zijn PS5 uit met ssd van Western Digital

PlayStation-architect breidt zijn PS5 uit met ssd van Western Digital

Mark Cerny, de architect van de PlayStation 5, laat op social media weten de Western Digital Black SN850 als externe ssd voor de console te gebruiken.

Dat doet hij op Twitter. Vorige week bleek al dat bètagebruikers van de console na lang wachten hun opslagcapaciteit met een externe ssd konden uitbreiden. Dat kan met ssd's van twee merken: Western Digital en Seagate. Ook is een koelelement een vereiste.

Cerny meldt op Twitter specifiek de Western Digital Black SN850. Deze is op de site van Western Digital zelf voor 170,99 (500 GB groot)265,99 euro (1 TB groot) en 549,99 euro (2 TB groot) te koop.

PlayStation 5-eigenaren kunnen de opslag uitbreiden door de kap van de console te verwijderen en de ssd-houder voor de interne gleuf te verwijderen met een schroevendraaier. Sony benadrukt dat gebruikers in de systeeminstellingen controleren of de laatste bètasoftware is geïnstalleerd. 

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

549 euro voor 2TB? Ik ben totaal niet bekend met normale prijzen maar is net niet een beetje heftig om meer geld te vragen voor een harde schijf dan de nieuwprijs van de console uberhaupt?

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor Nou dat is niet helemaal, ze beginnen al bij 200 euro als ik kijk op de Tweakers Pricewatch. Dus 550 is wel degelijk aan de hoge kant

0

@Witty1889 ja, de pcie gen 4 ssd’s zijn best prijzig, maar ja kan ze ook wel vinden voor onder de €400. De samsung 980 pro is volgens mij €399 voor 2TB. Vind het apart dat ik nergens lees dat dit een hele goede optie is voor de PS5, want de lees snelheid is 7000MB/s, wat me meer dan snel genoeg lijkt.

0
test

Gelukkig beginnen ze er al aan. Hopelijk is het snel op de markt allemaal en komt er een normale update uit. Ik neem aan dat je wel hier direct spellen vanaf kunt spelen?

0

Aanbevolen voor jou