Losse verkoop Playstation 5 op lancering alleen online

Losse verkoop Playstation 5 op lancering alleen online

De PlayStation 5 wordt op lancering wereldwijd alleen online verkocht. Wel kan de console bij een reservering fysiek worden afgehaald.

Dat heeft Sony aangekondigd. De spelcomputer lanceert op 12 november in een aantal landen, waaronder de Verenigde Staten en Japan, en op 19 november in de rest van de wereld, waaronder Europa en dus de Benelux.

De console komt op die data dus niet fysiek in de winkels te liggen voor losse verkoop. Sony heeft hier voor gekozen om er voor te zorgen dat er geen lange rijen ontstaan buiten of in winkels. Dat zou er namelijk voor kunnen zorgen dat de veiligheidsregels in verband met het coronavirus niet aangehouden kunnen worden, en dat wil men voorkomen.

Mensen die een PlayStation 5 bij een winkel hebben gereserveerd, kunnen de console wel ophalen. Winkels communiceren aan hun consumenten hoe dit precies in zijn werk gaat. Voor mensen die de console bij online retailers hebben besteld, verandert er niets.

Deze actie heeft dus alleen invloed op mensen die van plan waren op de dag zelf winkels af te gaan om mogelijk nog een exemplaar te vinden. De PlayStation 5 was toen afgelopen maand de reserveringen live gingen, binnen enkele minuten uitverkocht.

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben blij dat ik mijn pre-order op 17 september bij Bol.com heb kunnen plaatsen en m'n PlayStation 5 dus ontvang op 19 november. Voor de mensen die nog hun kans willen wagen bij coolblue of bcc gaat dit zeker nu nog een moeilijker verhaal worden.

0

Ik ben ook 1 van de gelukkige, maar vind dit wel slecht hoor van Sony.

0
test

@Roy36NL Gast, Corona. Volledig te begrijpen.

0
test

@Roy36NL wow... slecht van Sony dat ze veiligheid en gezondheid belangrijk vinden...? Door jou reactie ben ik blij dat Sony zijn verantwoordelijkheid neemt om de maatschappij te beschermen tegen mensen die nog steeds niet snappen wat er in de zorg gebeurd op dit moment...

0

@Omnikon tuurlijk snap ik dat in tijden van Corona voorzichtigheid en gezondheid voorop staat, maar er was geen Corona bij de ps4 launch toen was het ook dringen voor een ps4. Ik kan me niet indenken dat alleen Corona dit veroorzaakt heeft

0

Aanbevolen voor jou