PlayStation 5 ondersteunt geen 1440p-resolutie

PlayStation 5 ondersteunt geen 1440p-resolutie

De PlayStation 5 ondersteunt geen native 1440p en er is dus geen natuurlijke tussenweg aanwezig tussen 1080p en 4K.

Er is in aanloop tot de PlayStation 5 vaak gesproken over de beschikbare resoluties, maar of de nieuwste console van Sony ook 1440p ondersteunt was tot op heden onduidelijk. Volgens IGN Italië is inmiddels bevestigd door Sony dat de PlayStation 5 niet native werkt op 1440p.

Bezitters van een 1440p-monitor kunnen de console uiteraard wel aansluiten op hun monitor. De software krijgt echter automatisch een upscale van 1080p, of een downscale van 4K, net als bij de PlayStation 4 Pro.

Microsoft heeft overigens reeds bevestigd dat hun nieuwe consoles wel native werken op 1440p, net als de Xbox One.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Erg vervelend, ik wilde een 1440p@144hz monitor kopen voor PC en PS5. Is het beeld dan heel blurry als ik de PS5 erop aansluit? Ik lees dat LG monitoren hier goed mee om gaan, zelf geen enkele ervaring mee. Anders toch maar kijken naar een 4K tv, maar wil met pc gewoon die 144hz eens meemaken.

0
test

Het ding blijft maar minpunten verzamelen bij mij: BC, maar niet gegarandeerd. Lelijk, maar gelijk dreigen met een rechtzaak tegen een bedrijfje dat minder lelijke platen wil verkopen. Geen vierpuntstoets op de controller. En om over het slopen van de PS3 en Vita web-store maar niet te beginnen. Vooral die laatste doet pijn, trouwens. Sta je dan straks met je Digital Edition versie...

0
test

@Chinco Geen vierpuntsdruktoets op de controller? waar haal je die onzin vandaan?

0
test

@darkmanwls het zijn vier losse toetsjes, toch? Of ben ik nu blind? Op de Vita is het teminste een vierpuntstoets.

0

@Chinco Erg jammer inderdaad. Maar het was vanaf dag 1 al duidelijk dat het ooit ging gebeuren. Het is ook niet een nieuw fenomeen, op de PC heb ik heb bepaalde games al 2 of zelfs 3 keer in mijn leven gekocht simpelweg omdat ik de "toegang" tot de oudere versies verloor omdat de tijd niet stil stond. Er zitten er een paar tussen waar ik van diskette release naar cdrom release naar Steam/GOG/Epic release ben gegaan :)

0

Aanbevolen voor jou