Nieuws
PlayStation 5

PlayStation 5 is ruim 13 miljoen keer verkocht

Flinke omzetstijging

Geschreven door Jacco Peek op
De PlayStation 5 is tot 30 september 13,4 miljoen keer verkocht. Dat blijkt uit de meest recente kwartaalcijfers van Sony.
In het tweede fiscale kwartaal (juli 2021 tot en met september 2021) verkocht Sony 3,3 miljoen PlayStation 5-consoles, vergeleken met 2,3 miljoen stuks in het eerste kwartaal. Dat leverde in totaal omgerekend zo'n 1,2 miljard euro op.


Sony's gametak leverde in totaal 27 procent meer omzet op dan in dezelfde periode het jaar ervoor: zo'n 4,9 miljard euro. De bedrijfswinst daalde echter met 21 naar 629 miljoen euro. Dat zou vooral te maken hebben met de dalende verkopen van de PlayStation 4 en het feit dat de PlayStation 5 tegen verlies wordt verkocht.

Ook de verkoop van games steeg iets in vergelijking met dezelfde periode in 2020: in totaal werd er 2,6 miljard verdiend aan software. Afgelopen kwartaal was 62 procent van de verkochte games digitaal. Verder steeg de verkoop van dlc met 9,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2020.

Tot slot meldt Sony voldoende chips te kunnen bemachtigen om voor 21 maart 2022 14,8 miljoen PlayStation 5-consoles te verkopen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Mario Party Superstars bewijst dat oude liefde niet roest Intel plant Alder Lake-cpu's officieel in op 4 november
1

Reacties op: PlayStation 5 is ruim 13 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Ichi

    • 28 oktober 2021 17:12
    Ze hebben er weer eentje bij, heb dankzij de tracker eindelijk eentje kunnen kopen, helaas wel een bundel had liever kaal gehad, maar alles beter dan naar die Marktplaats personen

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.