PlayStation 5 is ogenschijnlijk gejailbreakt

PlayStation 5 is ogenschijnlijk gejailbreakt

De PlayStation 5 is mogelijk gejailbreakt, waardoor mensen mogelijk allerlei programma's op de console kunnen afspelen die normaliter niet tot de mogelijkheden behoren.

Gerenommeerde hacker en insider Lance McDonald heeft eerder vandaag een video op Twitter geplaatst waarin te zien is dat het systeem gejailbreakt is. De video toont allerlei opties die normaliter alleen voor ontwikkelaars beschikbaar zijn, waaronder een debugmenu.

De video op social media toont ook dat het via de jailbreak mogelijk is om de P.T.-demo te installeren op een PlayStation 5. Dit is normaliter niet mogelijk.

Wanneer een console wordt gejailbreakt, zorgt dit er soms voor dat het mogelijk is om illegaal games op de console af te spelen. Ook maakt dit het makkelijker om emulatieprogramma's af te spelen of om zelf patches voor verschenen games te maken.

Het gaat in dit geval echter om een nog zeer gelimiteerde jailbreak. Blijkbaar werkt de huidige jailbreak alleen op PlayStation 5-consoles die op versie 4.03 draaien, dat in december vorig jaar al werd vervangen voor versie 4.50. Daarbij kan McDonald de P.T.-demo vooralsnog niet afspelen, alleen installeren. Het gevaar bestaat echter dat hackers deze jailbreak verder kunnen uitbreiden, waardoor in de toekomst meer mogelijk wordt.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Niet dat normaal geen poging tot het kraken van een console wordt gedaan, maar wanneer je de prijzen van je console en games omhoog gooit stimuleert dat een bepaalde groep mensen natuurlijk wel.

0
test

@Riyakuya Volgens mij wordt er bij iedere console geprobeert het een en ander te omzeilen en geprobeert de boel te jailbraiken. Waarom zou de prijsverhoging van 50 euro daarmee te maken hebben?

0
test

@Bteqq lees mijn opmerking nog eens alsjeblieft, en dan vooral de eerst zin.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze post kan weg (dubbel). Probeer hem te verwijderen, maar lukt niet @gamer.nl

0

Aanbevolen voor jou