PlayStation 5 krijgt 'aantrekkelijke' adviesprijs

PlayStation 5 krijgt 'aantrekkelijke' adviesprijs

Wired-journalist Peter Rubin heeft op Twitter laten weten dat er wel is gesproken met Mark Cerny over de prijs van de PlayStation 5, maar dat dit niet is verwerkt in het eerder gepubliceerde interview. Op Twitter heeft Rubin nu alsnog dit deel van het interview vrijgegeven.

Gisteren zijn er een aantal nieuwe details onthuld over de volgende generatie PlayStation-console. Mark Cerny, hoofd van het architectuurteam van Sony, heeft in een exclusief interview met Wired bekendgemaakt dat de nieuwe PlayStation onder andere backwards compatibility, een SSD en 8K-ondersteuning krijgt. Hoewel In het interview de hardwarecapaciteiten van de PlayStation 5 werden besproken, werd over de prijs van de console niks gezegd.

Na het onthullen van de PS5-specificaties, zijn veel mensen gaan speculeren over de prijs van de console. Peter Rubin, journalist van Wired, heeft nu op Twitter laten weten dat er wél is gesproken met Cerny over de prijs van de PlayStation 5, maar dat er is gekozen om dit niet in het gepubliceerde artikel te verwerken. Rubin heeft nu alsnog een nieuw, klein deel van het interview vrijgegeven, waarin Cerny wordt gevraagd over de verkoopprijs van de nieuwe console.

In het nieuwe uitgegeven transcript zegt Cerny dat de PlayStation 5, op basis van de geavanceerde functionaliteiten van de console, een aantrekkelijke adviesprijs heeft. Hieruit kan worden opgemaakt dat de PlayStation 5 op lancering wellicht duurder is dan zijn voorgangers, maar gezien de hardware van het apparaat toch de prijs waard is. Meer details over de verkoopprijs van de nieuwe console kon Cerny niet geven.

Op basis van de uitspraken van Cerny en de hardware van de nieuwe PlayStation-console, kan worden uitgegaan dat de PlayStation 5 meer gaat kosten dan de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro, die op lancering beide 399 euro kostten. Het moet echter nog blijken of Sony het risico neemt om de nieuwe console te verschepen voor 499 euro of meer. In 2006 werd de PlayStation 3 namelijk gelanceerd vanaf deze prijs, wat leidde tot veel kritiek en slechte verkopen van het apparaat.

Bekijk ook ons overzicht, waar alle geruchten en feiten van PlayStation 5 op een rij staan.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

ik gok 599, je mag het best gaan vergelijken met een gamepc, en dan is 599 ontzettend goedkoop

0
test

@HunterSeeker Dan heb ik toch liever die Game PC, ik ga niet 600 euro neerleggen voor een console.

0
test

@HunterSeeker Verwachtte hardware vs prijs verhouding ben ik het helemaal mee eens maar de groep gamers die dit bedrag er zonder problemen voor kapot slaat is echter op de hele groep ps4 gamers relatief klein. Wat echter wel een erg belangrijk punt is en dat moet dan ook echt vanaf dag 1 werken is het afspelen van je oude games. Mensen zullen dan hun "oude"console kunnen inruilen of verkopen om de aanschafprijs te verlagen. Ook al is het in verhouding goedkoop moet het nog wel betaalbaar zijn voor gamers.

0
test

@HunterSeeker Denk dat ze eerder 499 pakken en dan abonnement, de VR, controllers, camera, en weet ik veel nog in je maag splitsen waardoor je alsnog 700 kwijt bent. Maar toch geef ik dit graag uit voor veel minder gedoe en gewoon chill op de bank gamen.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Nou maar wachten om te zien of 60fps dan eindelijk weer de standaard gaat zijn op consoles.

0
test

@Vogeltje Met raytracing? Dat vraagt behoorlijk wat van die nieuwe AMD chip. 60 FPS is een keuze, het vraagt natuurlijk veel van het resourcebudget, een budget dat vaak gespendeerd wordt aan meer pracht en praal.

0
test

@Rexus Als ze beweren dat het 8K ondersteuning heeft, dan lijkt mij een hogere framerate een veel minder zware optie. Leuk elke keer die resolutie verhoging. Het ziet er zeker wel prachtig scherp uit, maar 4K is net een beetje "normaal" en betaalbaar. Maar een spel gaat voor mij nog altijd om de spelervaring en een hogere framerate heeft daar een grotere invloed op dan een resolutie die ik voorlopig toch niet kan draaien. Maar dat is dan uiteraard zeker een persoonlijke gedachte.

0

Aanbevolen voor jou