PlayStation 5-controller met extra toegankelijkheidsopties onthuld

PlayStation 5-controller met extra toegankelijkheidsopties onthuld

Sony heeft Project Leonardo onthuld, een PlayStation 5-controller die is toegespitst op het bieden van meer toegankelijkheidsopties.

Dat deed het bedrijf tijdens de CES-beurs die op dit moment in Las Vegas wordt gehouden. Er is nog geen releasedatum voor de controller bekend. "Meer informatie, zoals wanneer we het product uitgeven, delen we in de toekomst", aldus een artikel op PlayStation Blog.

Project Leonardo is in feite een platte cirkel die neergelegd kan worden, waar spelers zelfs knoppen aan kunnen toevoegen. Men kan één exemplaar gebruiken of twee combineren, of één Leonardo met een traditionele DualSense-controller. Op deze manier moet het voor gamers met een lichamelijke beperking makkelijker worden om PS5-games te spelen.

Niet alleen Sony probeert meer opties voor spelers met een beperking te bieden. Microsoft stelt al geruime tijd de Xbox Adaptive Controller beschikbaar. Nintendo zou volgens Reggie Fils-Aimé, de voormalige directeur van de Amerikaanse tak van het bedrijf, enkele jaren geleden ook hebben geëxperimenteerd met een dergelijke controller.

Watch on YouTube
PlayStation 5
PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tof! Benieuwd wat het gaat kosten. Sony kennende een euro of 250

0
test

Netjes. Mits het niet 350 euro gaat kosten. Daar wordt de doelgroep ook niet blij van haha

0

Aanbevolen voor jou