Nieuws

PlayStation 5 bevat mogelijk 'Activities'-optie

Direct in bepaalde races duiken vanuit het menu

Geschreven door Jacco Peek op
De PlayStation 5 bevat mogelijk een Activities-optie waarmee spelers direct vanuit het menu bepaalde aspecten van een game kunnen lanceren. Dat blijkt uit een preview van WRC 9 op Gamereactor.
De momenteel verwijderde preview noemt Activities kort en claimt dat het een 'directe link is naar specifieke races van het menu van de console'. Eerder vertelde systeemarchitect Mark Cerny aan Wired over dergelijke mogelijkheden.

"Ondanks dat het relatief snel is om games op te starten, willen we niet dat spelers de game opstarten, de game checken, de game opstarten, etc. Gameservers geven de console in realtime beschikbare activiteiten.

Zo geven singleplayergames informatie over missies die je kunt doen en welke beloningen je mogelijk krijgt - en al die keuzes zijn zichtbaar in de interface. Als speler kun je rechtstreeks in de game duiken."

Buiten de mogelijkheden in WRC 9 is er nog niets bekend over Activities. Volgens geruchten houdt Sony in augustus een tweede PlayStation 5-presentatie, waar mogelijk meer over de feature wordt onthuld.

Dit artikel delen:

Lees meer

Animal Crossing: New Horizons krijgt op 30 juli tweede zomerupdate Ubisoft-CCO annuleerde eigenhandig King Arthur-game
0

Reacties op: PlayStation 5 bevat mogelijk 'Activities'-optie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.