PlayStation 5 behaalt hoogste verkoopcijfers in Japan sinds release

PlayStation 5 behaalt hoogste verkoopcijfers in Japan sinds release

In de week die op 5 februari afliep zijn er 93.026 exemplaren van de PlayStation 5 verkocht in Japan. Niet sinds de release van de console was de PS5 zo populair in het land.

Dat blijkt uit verkoopcijfers van Famitsu. In de week van release werden er 118.085 exemplaren van de reguliere PS5 en de Digital Edition bij elkaar verkocht in Japan. Het is voor het eerst dat de verkoopcijfers van de console zo dichtbij releaseweek komen.

De toename in verkoop ligt aan verbeterde verkrijgbaarheid van de console. Sony gaf onlangs al aan dat de grootste PS5-tekorten ruim twee jaar na release eindelijk voorbij waren en dat de console gemakkelijker te verkrijgen is.

Qua gameverkoop staat de Switch in Japan overigens nog op eenzame hoogte. Bijna de gehele top 10 van bestverkochte games bestaat uit Switch-games, met op nummer één Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Switch gaat als een speer daaro. Wordt de best verkochte console ooit. De ps5 verkoopt eindelijk goed. De vraag is alleen voor hoelang. Grappige kanttekening: Wat spelen de nieuwe ps5 bezitters in Japan? Voor het eerst een redelijk aantal van 93.000 verkopen in een week (meestal kwam het niet hoger dan 20.000) maar geen enkele game in de top 10 die qua aantallen al niet denderend is. Best vreemd.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Messtranor Niet alle, wel het overgrote deel inderdaad maar niet alles volgens de website van playstation zelf. Daarbij moet je voor veel PS5-updates om het er echt mooier uit te laten zien betalen. Het zal zeker beter lopen, maar dat is niet zo gek aangezien de hardware veel beter is dan die in de PS4

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Messtranor Het is wel vreemd dat geen enkele ps5 game in Japan meer dan 4600 exemplaren wist te verkopen na zo’n relatief goede week. Dat ze ps4 games spelen kan natuurlijk maar dan nog is dat veel te weinig software.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou