PlayStation 4 zorgt voor positieve winstprognose Sony | Gamer.nl

PlayStation 4 zorgt voor positieve winstprognose Sony | Gamer.nl

Door groeiende PlayStation 4-verkopen verwacht Sony dit jaar weer winst te maken; de afgelopen jaren draaide het bedrijf verlies. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de elektronicagigant.

In het boekjaar 2014, dat loopt van 1 april tot 31 maart, maakte het bedrijf omgerekend 953 miljoen euro verlies. De beoogde omzet in 2015 is 59,7 miljard euro, de verwachte operationele winst komt neer op 2,4 miljard euro.

PlayStation 4
In het boekjaar 2014, waar het financiële verslag over gaat, verkocht Sony 14,8 miljoen exemplaren van de PlayStation 4. De verkoop van hard- en software van de PlayStation 4 is verantwoordelijk voor een omzetstijging van 33%. Sony verwacht dat de PlayStation 4 dit boekjaar nog eens 16 miljoen keer verkocht wordt.

Doordat Sony zich terugtrok van de pc-markt, verloor het wel bijna 300 miljoen euro. Sony verkocht ontwikkelaar Sony Online Entertainment, dat nu Daybreak Game Studio heet. De studio maakte onder andere de mmo's PlanetSide 2 en H1Z1.

Verder schrijft Sony dat het aantal verkochte PlayStation 3-consoles gedaald is. De PlayStation Vita  en PlayStation TV-onderdelen deden het slechter dan verwacht, wat zorgde voor een verlies van zo'n 83 miljoen euro.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou