De update is 218 mb. Met SharePlay kunnen PS4-gebruikers aan hun online vrienden als het ware virtueel de controller doorgeven. Daardoor kunnen deze vrienden doorspelen waar de speler is gebleven, terwijl hij of zij zelf mee kan blijven kijken. Vrienden hoeven hiervoor niet in het bezit te zijn van de game. Er zit wel een maximum aan van een uur maar daarna kan meteen een nieuwe SharePlay-sessie worden opgestart.

Voor het overnemen van de controle heeft de vriend of vriendin geen PlayStation Plus-abonnement nodig, enkel de PS4-gebruiker die zijn controller virtueel doorgeeft. Het is echter ook mogelijk om via SharePlay lokale multiplayer online te spelen. Dan zijn wel twee PS Plus-abonnementen vereist. 

De 2.0-update voor de PS4 brengt verder ook nieuwe thema's voor het thuisscherm. Daarnaast zijn de stemcommando's en het streamen verbeterd en kunnen PlayStation Plus-eigenaren voortaan spellen aan hun bibliotheek toevoegen zonder ze meteen te hoeven downloaden. 

Spelers kunnen voortaan ook via een usb-stick muziek luisteren tijdens het spelen en de update voegt de optie toe om een back-up te maken. De complete lijst met aanpassingen is op de PlayStation-blog te lezen.