PlayStation 4-lancering in China uitgesteld | Gamer.nl

PlayStation 4-lancering in China uitgesteld | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Oorspronkelijk had de console 11 januari uit moeten komen, maar Sony liet in een persbericht weten dat dat niet meer gaat lukken. Een nieuwe datum voor de release is nog niet bepaald. Volgens een ingewijde bron dat het uitstel komt door langer durende onderhandelingen met de Chinese overheid.

Het is precies een jaar geleden dat China een twintig jaar durend verbod op consoles ophief. Sony's concurrent Microsoft bracht de Xbox One al in september in het land uit voor omgerekend 500 euro. De PlayStation 4 moet omgerekend zo'n 400 euro gaan kosten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou