In de Verenigde Staten is het apparaat al vanaf 15 november verkrijgbaar. Het apparaat lanceert dit jaar in 32 verschillende landen. Specifieke landen werden niet genoemd, maar Sony Nederland heeft reeds bevestigd dat het apparaat hier dit feestdagenseizoen lanceert.

De PlayStation 4 ligt in de winkels voor 399 euro en wordt geleverd met een DualShock 4-controller. Er zit geen PlayStation Eye-camera bij inbegrepen, zoals de bewegingsgevoelige camera Kinect wel bij iedere Xbox One zit. Onder meer racegame Driveclub, shooter Killzone: Shadow Fall en Minecraft zijn op lancering beschikbaar voor de PS4. 

Grotendeels uitverkocht

Bij verschillende retailers is de PS4 al uitverkocht. Zo neemt Nedgame geen nieuwe pre-orders meer aan en kan een levering op lanceerdag door Game Mania en Bol.com enkel aan pre-orders garagandeerd worden die respectievelijk voor 24 juni en 31 juli zijn geplaatst. Verschillende filialen van de Media Markt zouden nog wel pre-orders aannemen, al is daarbij niet duidelijk of ze ook op de dag van lancering geleverd kunnen worden.