Volgens de bron gaat het nieuwe online netwerk PlayStation World heten, ter vervanging van PlayStation Plus, en is het te vergelijken met Xbox Live Gold. Spelers zouden de mogelijkheid hebben om hun smartphone te gebruiken binnen de service, zodat de PlayStation 4 op afstand bediend kan worden. Verder zou er via een smartphone met PS4-vrienden gechat kunnen worden en kunnen games gekocht worden. Dit is op dit moment ook mogelijk met Microsoft SmartGlass.

De anonieme bron, die volgens Kotaku in 2012 ook de codenamen voor Sony's en Microsoft's nieuwe consoles onthulde, meldt daarnaast dat de PS4 in november verschijnt en dat er twee modellen verkrijgbaar zijn: één van 429 dollar (320 euro) en één van 529 dollar (394 euro). Prijzen worden echter bijna nooit volgens de wisselkoers omgerekend, waardoor twee modellen van 429 euro en 529 euro waarschijnlijker zijn. Wat de verschillen tussen de twee modellen zijn, is niet bekend. Verder zou elke PS4 met een nieuwe versie van de PlayStation Eye komen, die het mogelijk maakt om live te tonen wat je vrienden op dat moment spelen.

Sony houdt vandaag in New York een evenement waar vermoedelijk de PlayStation 4 voor het eerst wordt getoond. De persconferentie begint om middernacht Nederlandse tijd.