PlayStation 4 is wereldwijd 76,5 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

PlayStation 4 is wereldwijd 76,5 miljoen keer verscheept | Gamer.nl

Sony heeft zijn financiële cijfers voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2017 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat tot en met 31 december wereldwijd 76,5 miljoen exemplaren van PlayStation 4 zijn verscheept.

Er werden in het derde kwartaal, dat liep tot 31 december, 9 miljoen PlayStation 4-consoles verscheept. Dat zijn er 0,7 miljoen minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor, maar de omzet groeide met 16,2 procent dankzij meer verkochte software, inclusief op PlayStation Network.

Sony verwacht in het complete fiscale jaar 2017 19 miljoen exemplaren van PlayStation 4 te verschepen, waardoor het totale aantal op 79 miljoen exemplaren zou komen te liggen. Dit is gelijk aan wat Sony eerder al verwachtte, al heeft het wel de verwachtingen voor omzet voor dit fiscale jaar naar beneden gesteld. Dit vanwege het uitstellen van bepaalde games die nu pas na 31 maart 2018 verschijnen.

Tot slot bevestigt Sony's CEO Kazuo Hirai dat hij vanaf 1 april zijn functie naast zich neerlegt en wordt vervangen door de huidige chief financial officer Kenichiro Yoshida. Hirai gaf eerder al aan af te treden als CEO.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou